Laxgratäng med sparris

Antal: 4 portioner
  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 44 gram/portion
  • Fett: 58 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • 1 knippe färsk sparris
  • 4 laxfilébitar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl finklippt gräslök
  • 2 dl riven parmesan
  • 2 dl riven gratängost
  • 1 citron
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen och förväll cirka 2 minuter i lättsaltat vatten. Salta och peppra laxfiléerna och lägg i smord ugnsform.

Blanda ihop grädde, crème fraiche, senap, finklippt gräslök och riven parmesan. Slå på blandningen över fisken. Lägg på sparrisen och toppa med gratängost.

Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter, sätt eventuellt på grillen de sista fem minuterna. Toppa gärna med lite räkor och servera omedelbart med citronklyftor.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

lakritspannacotta-liten

Lakritspannacotta med hallon

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg både stång och innanmäte i grädde i en kastrull. Sätt på värmen. Tillsätt eventuell ...

asefalkman_mg_2699

Shrimp Saganaki

Sätt ugnen på 250 grader. Skålla tomaterna, skala dem och hacka fint. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och stek tills den mjuknat, cirka 5 ...

asefalkman_mg_2740

Grekisk yoghurt med nötter

Smörstek nötterna på medelhög värme. Låt svalna. Fördela yoghurten i 6 mindre glas. Lägg i nötter och björnbär och ringla över honungen. ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!