Laxknyte med fetaost

Lax och feta! Smakrik kombo till påskbuffén.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 255 kcal
  • Protein: 20 gram/portion
  • Fett: 18 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 8 jämnstora remsor kallrökt lax
  • 1 paket fetaost
  • färsk gräslök eller timjan
  • 1/2 dl fint tärnad röd paprika
  • 4 citronskivor

Gör så här

Lägg laxremsorna som i kryss två och två.

Dela osten i fyra delar och lägg en bit mitt på varje lax- kryss. Vik in kanterna och knyt runt med ett gräs- löksstrå.

Lägg paketen i en ugnsfast form, smord med olivolja. Baka i ugnen i 200 grader 8–10 minuter.

Garnera med paprika och färska örter som gräslök och timjan. Servera med citronskivor.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 15.05.01

Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén....

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 15.12.34

Ostbakelser

Dessa ostbakelser fungerar perfekt som förrätt med rom, skaldjur eller med smörstekta kantareller. Annars passar de fint bara som de är med en mustig ...

Sillar_utan_duk-2

Pepparrotssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig, låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

Sillar_utan_duk-2

Gräslök- och vitlökssill

Inlagd sill: Koka upp ättikan, vattnet och sötning tills den löst sig. Låt svalna. Skölj sillfiléerna och skär dem i bitar. Skär lök, morot och ingefä...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!