Marjas goda LCHF-knäcke

Fint glutenfritt fröknäcke utan fiberhusk. Håller ihop tack vare äggvita.
Antal:

Ingredienser

  • 1 1/4 dl hett vatten
  • 1 msk olja
  • 2 msk äggvita
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk sesamfrön
  • 1/2 msk kokosmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 1/2 krm salt

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser. Rör ner äggvita och olja. Rör till sist ner det heta vattnet. Låt röran stå i ca 6 timmar (eller längre).
Värm ugnen till 175 grader. Bred massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda knäcket i 40 minuter, men ta en gång under tiden ut det, skär i bitar och vänd på det.
Öppna luckan och låt värmen falla till 100 grader. Grädda ytterligare i ca 30 minuter (eller tills knäcket blir torrt).

Marja Folcke, bakasockerfritt.se

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-03-17 kl. 11.45.38

Anitas LCHF-knäcke

Vi fick ett Instagram-tips om detta goda knäckebröd, gjort av Anita (@anitastridh). Sprött och enkelt!...

jul-lchf_anne_aobadia_foto_emma_shevtzoff-4

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

jul-lchf_anne_aobadia_foto_emma_shevtzoff-4

Fröknäcke

1. Blanda alla ingredienserna. Låt svälla i några minuter. Bred ut på två plåtar med bakpapper. Skär smeten i rutor med en vass kniv. Upprepa detta mo...

knackebrod_med_rosmarin_kopia_1

Fröknäcke med rosmarin

Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla minst 15 minuter, gärna över natten om du vill kavla ut på morgonen (använd då ytterligare 1 dl vatten...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!