LCHF-Saft
Vad passar inte bättre nu när alla bär börjar att mogna, att göra saft utan socker. Perfekt till barnkalas eller bara släcka törsten.
Antal: 1 liter saft
Ingredienser
- 6 dl röda vinbär (eller de bär som du önskar)
- 1 dl björnbär (eller de bär som du önskar)
- 1 dl hallon (eller de bär som du önskar)
- 1 liter vatten
- 1 kanelstång
- 1 vaniljstång
Gör så här
Häll vatten i en kastrull, lägg ner kanelstången och bären.
Skrapa vaniljfröna ur stången och blanda med i saften.
Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Blir den tjock häll i mer vatten.
Låt den nu stå och dra till sig antingen över natten eller ca 3 timmar.
Sila av genom duk och häll upp i saftflaska.
Förvara den i kylskåpet.
Späd saften med önskad mängd vatten.
Njut!
Tips: Testa att bubbla vattnet
Fotograf: Pernilla Lantz