LCHF-Saft

Vad passar inte bättre nu när alla bär börjar att mogna, att göra saft utan socker. Perfekt till barnkalas eller bara släcka törsten.
Antal: 1 liter saft

Ingredienser

  • 6 dl röda vinbär (eller de bär som du önskar)
  • 1 dl björnbär (eller de bär som du önskar)
  • 1 dl hallon (eller de bär som du önskar)
  • 1 liter vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Häll vatten i en kastrull, lägg ner kanelstången och bären.

Skrapa vaniljfröna ur stången och blanda med i saften.

Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Blir den tjock häll i mer vatten.

20150718_161710

Låt den nu stå och dra till sig antingen över natten eller ca 3 timmar.

Sila av genom duk och häll upp i saftflaska.

Förvara den i kylskåpet.

Späd saften med önskad mängd vatten.

Njut!

Tips: Testa att bubbla vattnet

 

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!