Linfrömuffins

Antal: 10 portioner
  • Energi: 164 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 15 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 25 g smält smör
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl linfrön
  • 2 dl riven ost, gärna västerbotten eller cheddar
  • 2 msk fiberhusk/psylliumfröskal

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Dela äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör samman äggulor, crème fraiche, ost, frön och fiberhusk/linfrö. Vänd ihop alltsammans försiktigt. Smörj muffinsformar med smör och fyll formarna till ¾ fulla. Grädda i 15–20 minuter eller tills muffinsen rest sig och fått fin färg.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

...

aeppelochkanelmuffins-stor

Äppelmuffins med kanel

Sätt på ugnen cirka 150 grader på varmluft. Skala och kärna ur äpplena och mixa med stavmixer. Blanda fullkornshavremjölet med övriga torra ingrediens...

chevremuffins

Muffins med bacon chèvre

Sätt ugnen på 175 grader. Knäck äggen i en skål och blanda med yoghurt. Smält smöret och rör ner. Klipp baconet i små bitar med en sax och stek i stek...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!