Ljummen sparris och endivesallad med halloumikrutonger

Grön dröm! Ljummen sallad är riktigt gott. Särskilt endiverna får en helt annan smak och konsistens när man steker dem varsamt. Liksom sparrisen som här fått extra smak av en rökig grillkrydda!
Antal: 10 portioner
  • Energi: 113 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 9 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • 200 g halloumi
  • olivolja, till stekning
  • 4 endiver, 300 g/st
  • 1 bunt grön sparris, 250 g
  • 1 tsk grillkrydda, Mapuche Fire, Herbaria
  • 1/2 tsk citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 200 g svartkål, rucola eller spenat

Gör så här

Börja med att skära halloumin i små tärningar. Ringla 1 msk olivolja i en stor stekpanna och sätt på medelhög värme. Stek halloumitärningarna tills de fått fin färg och är riktigt knapriga.
Ställ undan osten och dela endiverna på längden med en vass kniv i fyra eller sex delar beroende på endivernas storlek. Tillsätt 1 msk smör och/eller olja i pannan och stek några minuter, salta och peppra.

Gör samma sak med sparrisen tills den fått lite färg och blivit genomvarm och krydda mot slutet.

Rör ihop en dressing av citronsaften, olivolja, salt och peppar.

Ta fram ett stort fat och bottna med finhackad svartkål eller annan mörkgrön sallad. Ringla dressingen över och lägg på de varma grönsakerna. Avsluta med halloumikrutongerna och servera direkt.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.41.59

Rostad chèvre med valnötter

Busenkelt och syndigt gott. Särskilt om man är svag för getost. Extra mumsigt med lite honung på valnötterna....

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.25.49

Parmalindade laxspett

Less i more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett till buffébordet....

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.17.09

Randig fiskpaté

Pimpad fiskpaté med två sorters fisk – läckert rosa lax och torsk med finhackad dill och spenat för smakens och den gröna färgens skull!...

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.23.31

Stenbitsromsås

Blanda gräddfil, majonnäs, citron och peppar väl i en skål och vänd försiktigt i romen sist. ...

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.30.27

Partypizza x 2

Idén till den här pizzan fick jag av en norsk läsare som undrade om man inte kunde göra pizza med vanlig pajdeg. Javisst, i mitt gamla hemland Frankri...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!