Makrillsallad

Den här feta makrillsalladen är riktigt bra sommarmat. Rökt makrill med massor av finhackade godsaker och majonnäs smakar extra gott efter en dag på stranden.
Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 592 kcal
  • Protein: 24 gram/portion
  • Fett: 54 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 2 rökta makrillar eller rökt strömming (350-400 g)
  • 4 kokta ägg
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe gräslök
  • 6 dl soltorkade tomater
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

Rensa makrillen och skär filéerna i små bitar. Hacka övriga ingredienser fint och lägg alltihop i en skål.

Tillsätt majonnäs och makrill och blanda väl. Om du inte gillar rökt fisk går det är bra att använda tonfisk i olivolja eller kokt lax.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!