Minimuffins med havtorn

Havtorn är ett svenskt superbär som ger en otrolig vitaminkick. Det är ganska syrligt och beskt naturellt men smakar fint i matmuffins.
Antal: 10 stycken
  • Energi: 70 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 5 gram/portion
  • Kolhydrater: 0.5 gram/portion

Ingredienser

  • 50 g havtorn
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl parmesan, färskriven
  • 1 tsk basilika/oregano, torkad
  • salt, peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader • Hacka havtornen • Vispa övriga ingredienser i en skål • Blanda ihop • Grädda i små och välsmorda muffinsformar i cirka 15 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

FOTO: EMMA SHEVTZOFF

Avokado- och grapefruktsallad

Avokadons lena fetma gifter sig perfekt med grapefruktens bitterljuva smak. Här har jag valt att snitsa till kombon med kapris och rostad mandel som g...

FOTO EMMA SHEVZTOFF

Friterad fisk med gräddstuvad spenat

Fisk och stuvad spenat är en klassikt smakkombo som kan bli hur tråkig som helst men som här fått fin twist med vitlök och citron....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!