Moussaka

Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 642 kcal
  • Protein: 38 gram/portion
  • Fett: 38 gram/portion
  • Kolhydrater: 31 gram/portion

Ingredienser

  • 2-3 auberginer
  • 1 msk olivolja
  • 500 g lammfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk ajvar relish
  • 1-2 tsk torkad oregano/mynta
  • 1 krm kanel
  • salt & peppar
  • 3 kokta potatisar, skivade (kan uteslutas)
  • Topping

  • 1 paket fetaost
  • 2 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • 150 g riven smakrik ost

Gör så här

Börja med skära auberginerna i centimetertjocka skivor, lägg ut dem på en ugnsplåt med bakpapper, salta.

Baka i 175 grader 20 minuter eller tills skivorna fått lite färg.

Gör under tiden köttfärsröran. Hacka lök och vitlök och stek några minuter i olja. Tillsätt färsen och sedan övriga ingredienser utom potatisen och toppingen. Låt puttra i 20 minuter.

Varva sedan auberginer, köttfärsröran och potatisen i en ugnsform.

Riv/smula fetaosten och blanda den med yoghurten. Bred över moussakan.

Toppa med den rivna osten. Grädda i 30 minuter (höj till 200 grader) eller tills moussakan fått fin färg.

Servera med en stor matig sallad.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Annas biffar med fetaost och gräddsås

Biffar med fetaost och gräddsås

Underbart goda biffar med fetaost och gräddsås som går hem hos hela familjen!...

gratinerad feta

Grillad fetaost

Skär fetaost i två skivor och lägg det i en ugnsfast form. Lägg supertunt skivad röd paprika, lite lök (gärna röd lök) och tomat ovanpå fetaosten Pudr...

morotskaka

Glutenfri morotskaka

Detta recept är inspirerat av Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se, men vi har ändrat lite i ingredienslistan... Riktigt god dag två och även tre. Om det...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!