Mousserande sparrissoppa

Antal: 6 portioner
  • Energi: 338 kcal
  • Protein: 9 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 gul lök
  • smör eller kokosfett
  • 3 dl sparrisspad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 1/2 paket bacon
  • ev lite salt och vitpeppar
  • 1 dl mousserande vin

Gör så här

Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen . Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Spara några toppar till serveringen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten (cirka 4 deciliter vatten) i två-tre minuter. Häll av vattnet men spara tre deciliter sparrisspad.

Fräs finhackad lök i lite smör eller i kokosfett utan smak och rör ner sparrisen. Häll på sparrisspad, buljongtärning och grädde. Låt allt sjuda i cirka 10 minuter under lock.

Ta bort från plattan och mixa slät. Knaperstek baconet under tiden. Häll i det mousserande vinet strax före servering. Servera med lite smulad bacon och sparristoppar.

Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.19.56

Kesobröd

Åses kesobröd har blivit väldigt populärt bland dem som äter lågkolhydratkost. Det går att variera väldigt mycket och receptet kan dubblas för att få ...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.22.40

Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen. Skär baconet i mindre bitar och...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.14.20

Räkpizza

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten. Smörj en form, cirka 28 centimeter i diamete...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.26.06

Björnbärsglass

Detta är en enkel men så god och hälsosam glass! Pröva hallon och blåbär också....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!