Nötfrukost

Antal: 15 portioner
  • Energi: 524 kcal
  • Protein: 10 gram/portion
  • Fett: 49 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 200 g paranötter
  • 200 g valnötter
  • 200 g cashewnötter
  • 200 g mandel
  • smör, 1 msk per portion

Gör så här

Köp fina färska, helst ekologiska nötter av god kvalitet. Blanda nötterna och förvara mörkt i plåtburk. 1 kilo nötter motsvarar cirka 1,5 liter eller 15 portioner. Servera 1/2-1 dl till frukost eller mellanmål med lite pumpakärnor och cirka 20 gram smör i små tärningar.

Relaterat innehåll

birgittas valnötsbullar

Birgittas valnötsbullar

”Bästa glutenfria brödet med nötter hittills! Valnötter är favoritnötterna, de är inte bara goda utan dessutom rika på mineraler som magnesium. Brödet...

blabarspannkakor_0

Blåbärspannkakor

Vispa ihop ingredienserna, utom blåbären. Hetta upp en mindre stekpanna till strax över medelvärme med en rejäl klick smör eller kokosfett. Sleva upp ...

bananplättar

Bananpannkaka

Mixa ingredienserna utom smöret med stavmixer. Smeten ska vila ett par minuter. Sätt på en mindre stekpanna på medelhögvärme. Stek i rikligt med smör ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!