Ostiga chips

Krispiga goda chips gjorda på parmesanost eller annan hårdost. Smaksätt med lite torkade örter och ha som tilltugg eller ät som chips med en god dipp till!
Antal: valfritt antal

Ingredienser

  • Parmesanost eller annan hårdost
  • Lite torkade örter tex timjan, oregano eller basilika
  • Valfri topping, tex lite parmaskinka och bladspenat eller lite lax och majonnäs

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.

Riv osten på ett rivjärn, mellangrovt läge.

Lägg den rivna osten i små toppiga högar på plåten.

Krydda med lite torkade örter.

Sätt in i ugnen i ett par minuter tills osten smält ut till lagom stora chips/kex. Jag sitter och vaktar vid ugnsluckan så att de inte står för länge.

Kika gärna in på min blogg Ekofilosophie eller följ min blogg på Facebook och Instagram, så får ni dagliga tips, recept och massa annat skoj!

untitled

 

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!