Paj med bacon och feta

Antal: 4-6 portioner

Ingredienser

  • Pajbotten

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 5 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g riven ost, lagrad hårdost
  • 150 g fetaost
  • 1 paket bacon
  • 5 cocktailtomater
  • salt & peppar
  • 1 tsk örtkryddor

Gör så här

Pajbotten:

Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 min. Grädda skalet i 200 g i 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och sänk ugnen till 175 grader. Ta ut pajen.

Fyllning:

Hacka bacon lagom stora munsbitar. Dela tomaterna på samma sätt. Fördela i pajskalet. Varva med den rivna osten och söndersmulad fetaost. Vispa ihop ägg, vispgrädde och kryddorna. Häll i det förgräddade pajskalet. Grädda i minst 30 minuter.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Martinas Fatbars

Fatbars

Jag gör alla mina recept “på en höft” så ni får chansa och gissa precis som jag gör, det kan inte gå fel! De innehåller mycket mättat fett och kokosfe...

zucciniplättar

Zucchiniplättar

Frasiga zucchiniplättar med gräddfil, hackad rödlök och lite gräslök. Det är gott med gröna bönor till!...

liten_chevre

Chèvrefikon med parmaskinka

Överraskande gott litet tilltugg att njuta av till höstens och julens kalas! Bjud på Chèvrefikon med parmaskinka i år....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!