Paprikasoppa

EN HELT VEGETARISK soppa med djup och fin smak av rostade grönsaker. Kan serveras som huvudrätt tillsammans med ostchips eller som förrätt.
Antal: 6 portioner
  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 6 gram/portion
  • Fett: 18 gram/portion
  • Kolhydrater: 30 gram/portion

Ingredienser

  • 1 kg paprika - röd, gul eller orange
  • 1 bit rotselleri eller 1 morot (kan uteslutas)
  • 1 hel vitlök
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 6-8 dl vatten
  • salt & peppar
  • 1 tsk paprika pulver
  • 50 g smör
  • hackad persilja eller annan färsk örtkrydda

Gör så här

Skär paprika, lök och rotselleri i klyftor. Skala vitlöken och lägg allt på en ugnsplåt med bakpapper underst. Ringla rikligt med olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna i 15–20 minuter på högsta värme eller tills de fått fin färg.

Mixa de rostade grönsakerna i en blender tillsammans med burktomaterna. Lägg mixen i en rejäl kastrull. Tillsätt vatten, ajvar och smör. Koka upp och låt puttra 15 minuter på medelvärme. Smaka av med eventuellt mer salt eller peppar.

Strö över hackad persilja eller en klick pesto precis vid serveringen.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

annes ostkaka

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

sallad med ägg

Laxsallad med ägg och mayo

Härligt fräsch och god sallad med fin blandning av lax, ägg och grönt!...

Bästa laxfrittatan med chili

Laxfrittata med chili

Bästa laxfrittatan med blomkål, paprika och chili! Otroligt enkel och väldigt god. Allra bäst ljummen med grönsallad och en syrlig vinägrett till....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!