Parmalindade laxspett

Less i more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett till buffébordet.
Antal: 8 spett
  • Energi: 163 kcal
  • Protein: 15 gram/portion
  • Fett: 11 gram/portion

Ingredienser

  • finhackad färsk basilika
  • 600 g laxfilé i portionsbitar, frysta
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • 8 träspett

Gör så här

Lägg träspetten i blöt. Finhacka några kvistar basilika med en vass kniv.

Skär de nästan tinade laxfiléportionsbitarna på längden och trä i spetten. Rulla varje spett i basilikahacket och peppra.

Skär parmaskinkan i smala remsor och vira runt laxen. Pensla på lite olivolja och stek i panna, ugn eller på grillen.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.23.31

Stenbitsromsås

Blanda gräddfil, majonnäs, citron och peppar väl i en skål och vänd försiktigt i romen sist. ...

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.41.59

Rostad chèvre med valnötter

Busenkelt och syndigt gott. Särskilt om man är svag för getost. Extra mumsigt med lite honung på valnötterna....

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.35.53

Ljummen sparris och endivesallad med halloumikrutonger

Grön dröm! Ljummen sallad är riktigt gott. Särskilt endiverna får en helt annan smak och konsistens när man steker dem varsamt. Liksom sparrisen som h...

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.30.27

Partypizza x 2

Idén till den här pizzan fick jag av en norsk läsare som undrade om man inte kunde göra pizza med vanlig pajdeg. Javisst, i mitt gamla hemland Frankri...

Skärmavbild 2015-06-16 kl. 12.17.09

Randig fiskpaté

Pimpad fiskpaté med två sorters fisk – läckert rosa lax och torsk med finhackad dill och spenat för smakens och den gröna färgens skull!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!