Parmalindade laxspett

Less i more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett.
Antal: 4

Ingredienser

  • 1/2 kruka finhackad färsk basilika
  • 600 g laxfilé i portionsbitar, frysta
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor parmaskinka
  • 1 msk olivolja
  • 8 spett
  • 500 broccoli
  • AIOLI
  • 2 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 msk nypressad citronsaft

Gör så här

Lägg träspetten i blöt • Finhacka några kvistar basilika med en vass kniv • Skär de nästan tinade laxfiléportionsbitarna på längden och trä i spetten • Rulla varje spett i basilikahacket och peppra • Skär parmaskinkan i smala remsor och vira runt laxen • Pensla på lite olivolja och stek i panna, ugn eller på grillen • Rör ihop ingredienserna till aiolin och servera med nykokt broccoli eller en matig sallad.

Receptförfattare:

Fotograf: FOTO EMMA SHEVZTOFF

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!