Partypizza x 2

Idén till den här pizzan fick jag av en norsk läsare som undrade om man inte kunde göra pizza med vanlig pajdeg. Javisst, i mitt gamla hemland Frankrike serveras ofta pizza med spröd mördegsbotten i stället för jäst deg. Skippa tomatsåsen och använd pesto – röd eller grön är mest en smaksak.
Antal: 12 portioner
  • Energi: 166 kcal
  • Protein: 6 gram/portion
  • Fett: 15 gram/portion
  • Kolhydrater: 1.5 gram/portion

Ingredienser

  • Deg till 1 pizza

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1 ägg
  • Grön fyllning

  • 2-3 msk grön pesto
  • 1 paket mozzarella, riven
  • 1 tsk oregano eller basilika, torkad
  • Röd fyllning

  • 2-3 msk röd pesto
  • 1 paket mozzarella, riven
  • 1 tsk oregano eller basilika, torkad
  • Garnering

  • hyvlad parmesan och rucola

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa alla degingredienserna till en boll. Bred ut eller kavla degen i en rektangel direkt på ett ark bakplåtspapper. Lägg över försiktigt på en plåt. Bred över pesto och lägg på riven mozzarella.

Avsluta med att smula över valfri örtkrydda. Grädda i ugnen 20 minuter.

Skär i remsor. Servera med fint hyvlad parmesan och rucola.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Rostad chèvre med valnötter

Busenkelt och syndigt gott. Särskilt om man är svag för getost. Extra mumsigt med lite honung på valnötterna....

Ljummen sparris och endivesallad med halloumikrutonger

Grön dröm! Ljummen sallad är riktigt gott. Särskilt endiverna får en helt annan smak och konsistens när man steker dem varsamt. Liksom sparrisen som h...

Parmalindade laxspett

Less i more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett till buffébordet....

Randig fiskpaté

Pimpad fiskpaté med två sorters fisk – läckert rosa lax och torsk med finhackad dill och spenat för smakens och den gröna färgens skull!...

Stenbitsromsås

Blanda gräddfil, majonnäs, citron och peppar väl i en skål och vänd försiktigt i romen sist. ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!