Påsksallad med senapsdressing

Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 2 gram/portion
  • Fett: 20 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • Sallad

  • 100 g färsk spenat
  • 100 g rucola
  • 100 g mâchesallad
  • 100 g gul babyplommontomat
  • 1 gul spetspaprika
  • Senapsdressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 äggula
  • salt & peppar

Gör så här

Börja med dressingen, så smakerna hinner sätta sig. Det går alldeles utmärkt att göra dressing i förväg, den håller minst 10 dagar i kylen. Blanda alla ingredienserna
i en bägare med lock och skaka kraftigt. Ställ undan.

Lägg spenat, rucola och mâchesallad i en skål. Dela tomaterna i halvor och skiva paprikan fint. Blanda alltihop.

Rör i dressingen efter tycke och smak och servera direkt.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.29.52

Lammstek fylld med örter och färskost

Urbenad lammstek blir saftig och god med färskost och kryddor!...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.41.56

Broccoli- och jordärtskockspuré

Skala jordärtskockorna och tärna eller skiva ganska smått. Koka i lättsaltat vatten 5–10 minuter. Dela och hacka under tiden brocco­lin, inklusive...

Skärmavbild 2015-04-01 kl. 14.24.42

Djävulsägg

Ägg och majonnäs – Det bästa påsken har att erbjuda!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!