Pestokyckling med feta och oliver

Fira helgen med att svänga ihop en underbar god men löjligt enkel gratäng som det bästa av Italien och Grekland, pesto och fetaost, förenas i denna härliga kycklingrätt.
Antal: 4
  • Energi: 800 kcal
  • Protein: 43 gram/portion
  • Fett: 65 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • 500–600 g kyckling, lår- eller bröstfiléer gärna med skinnet kvar
  • salt, peppar
  • smör eller olivolja att steka i
  • 1 dl pesto
  • 3 dl grädde
  • 1 dl oliver urkärnade, gröna och/eller svarta
  • 250 g fetaost, i tärningar
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader • Skär kycklingfiléerna

i bitar • Krydda med salt och peppar och stek i

smör/olivolja tills de fått fin färg • Blanda pesto

och grädde i en skål • Lägg den stekta kycklingen

i en ugnsfast form tillsammans med oliverna,

fetaosten och vitlöken • Tillsätt pestogrädden och

grädda i ugnen i 20 minuter eller tills allt fått fin

färg • Servera med blomkålsris eller annat valfritt

lågkolhydrattillbehör.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Emma Shevtzoff

Tacogratäng med guacamole

Njut av tex mex med gott samvete. Fixa denna läckra LCHF-gratäng med hemgjord guacamole och egen sockerfri tacokrydda....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!