Pizza med pizzasallad

En pizza som alla tycker om! Prova dig fram, vad tycker du allra bäst om? Uppfinner du något extra unikt och gott så hör gärna av dig till Anna så kanske ditt recept kommer med i nästa bok.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 439 kcal
  • Protein: 17 gram/portion
  • Fett: 37 gram/portion
  • Kolhydrater: 16 gram/portion

Ingredienser

  • Pizza

  • 200-300 g skinka, bacon eller korv
  • 1 dl oliver
  • soltorkade tomater eller champinjoner
  • smör att steka i
  • 1 1/2-2 dl riven ost
  • Pizzasallad

  • 1/2 litet strimlat vitkålshuvud (ca 3 dl)
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • lite salt och grovmalen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Skär allt eller ingredienserna till valfri fyllning i lagom bitar för en pizza. Fräs upp i smör. Lägg allt i en ugnsfast form och tillsätt osten. Gratinera tills osten fått gyllene fin färg, ca 20 minuter.

Enklaste sättet att strimla vitkål är med en osthyvel. Om du vill ha mjuk och saftig pizzasallad så ”knåda” vitkålen med händerna innan du blandar ihop. Lägg kålen i en skål och tillsätt olja, vit­ vinsvinäger, salt och peppar. Låt gärna stå ett dygn innan servering. Använd gärna rödkål för en härlig färg.

Anna Halléns blogg hittar du här!

Receptförfattare:

Fotograf: Jenny Grimsgård

Relaterat innehåll

HiLCHF5_0059JG

Fläskpannkaka

Vem kunde tro att fläskpannkaka tillhör viktminskningsmaten? Härligt att kunna äta sig ner i vikt i stället för att svälta sig ner i vikt! Gör gärna e...

HiLCHF5_0131JG

Lax med rostade grönsaker och ingefärssås

Ingefärssåsen är en favorit till lax och kyckling. Den har en frisk och fräsch smak och dessutom tillskrivs ingefära många hälsofördelar....

Skärmavbild 2015-06-30 kl. 11.13.22

Ostgratinerad kycklingfilé med snabbsallad

Här kommer ett av Annas bästa grundrecept. Hon fyller på med olika ingredienser till kycklingen för att skapa nya spännande smaker. Bacon och champinj...

HiLCHF3_0096JG-1

Rostbiff med stekt zucchinipasta

På 90­talet serverades rostbiff och potatissallad i tid och otid. Sedan dess har rostbiffen hamnat lite i skymundan. Synd då det är både gott och snab...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!