Pizza med zucchinibotten

Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 386 kcal
  • Protein: 30 gram/portion
  • Fett: 57 gram/portion
  • Kolhydrater: 12 gram/portion

Ingredienser

  • Botten

  • 2 zucchini
  • olivolja
  • salt & peppar
  • Tomatsås

  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 2 tsk torkad basilika eller oregano (eller färska örtkryddor men öka då mängden)
  • 0,5-1 köttbuljongtärning
  • salt & peppar
  • Topping

  • 400 g nötfärs
  • 2 dl skivade, färska champinjoner
  • 3-4 tomater
  • 2-3 dl riven ost
  • ev kryddstark salami

Gör så här

Skiva zucchinin på längden. Lägg på en plåt och ringla över lite olivolja, salta och peppra lätt. Sätt in i mitten av ugnen, 225 grader, ca 5 minuter eller tills zucchinin har mjuknat lite.

Gör en tomatsås. Fräs vitlök, lök i olivolja. Häll i en burk krossade tomater, tillsätt örtkryddor och köttbuljong, salta och peppra lite. Låt puttra på svag värme under lock ca 15-20 minuter.

Medan tomatsåsen puttrar, stek upp köttfärsen några minuter. Sönderdela köttet med gaffel medan du steker.

Skiva svampen och tomaterna tunt.

Lägg zucchinin i botten på en ugnssäker form (t ex lasagneform), häll på tomatsåsen och därefter den stekta köttfärsen. Lägg på svamp och tomat, strö över rikligt med riven ost.

Tips: Det är gott att ta ut pizzan efter 10 min i ugnen och lägga på kryddstark salami. In i ugnen igen och grädda klart!

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

liten_chevre

Chèvrefikon med parmaskinka

Överraskande gott litet tilltugg att njuta av till höstens och julens kalas! Bjud på Chèvrefikon med parmaskinka i år....

fankalssallad

Fänkålssallad med parmesan

En krispig sallad som är läcker som den är men också perfekt till sommarens grillrätter....

skarmavbild_2014-06-28_kl._12.34.12

Favoritgratäng med fläskfilé

Det kom ett mejl till redaktionen från Anita Andersson i Karlstad: "Jag vill dela med mig av ett favoritrecept, en fläskfilégratäng. Superenkel att gö...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!