Räkcocktail

Antal: 4 portioner
  • Energi: 355 kcal
  • Protein: 14 gram/portion
  • Fett: 25 gram/portion
  • Kolhydrater: 9 gram/portion

Ingredienser

  • 0,5 isbergsalladshuvud
  • 40 räkor med skal
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 nypa nymalen vitpeppar
  • 1 citron
  • 1 avokado
  • 2 dl rhode islandssås
  • 1 knippe dill
  • Rhode Islandssås

  • 5 msk majonnäs
  • 3 msk chilisås
  • 3 msk gräddfil
  • 1 st kapsyl konjak
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar

Gör så här

Strimla isbergssalladen fint och lägg i iskallt vatten. Skala räkorna. Skölj sparrisen och skär av 3 cm från roten. Gnid in dem i salt och nymalen vitpeppar samt några droppar citron. Grilla dem 5–6 minuter i ugnen.

Torka salladen. Lägg salladen i botten av ett cocktailglas. Lägg räkorna i glaset och sedan sparrisen och avokadoskivor. Ringla över Rhode island-såsen och garnera med citronklyfta och dill.

Rhode islandsås: Rör ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

asefalkman_mg_2593

Svampfyllda paprikor

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj paprikorna, dela på längden och kärna ur. Ställ dem i en ugnsfast form. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champi...

asefalkman_mg_2699

Shrimp Saganaki

Sätt ugnen på 250 grader. Skålla tomaterna, skala dem och hacka fint. Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt lök och stek tills den mjuknat, cirka 5 ...

asefalkman_mg_2740

Grekisk yoghurt med nötter

Smörstek nötterna på medelhög värme. Låt svalna. Fördela yoghurten i 6 mindre glas. Lägg i nötter och björnbär och ringla över honungen. ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!