Räkpizza

Antal: 4 portioner
  • Energi: 327 kcal
  • Protein: 25 gram/portion
  • Fett: 19 gram/portion
  • Kolhydrater: 4 gram/portion

Ingredienser

  • Botten

  • 120 g naturell färskost
  • 3 ägg
  • drygt 1/2 dl parmesan
  • 1 1/2 tsk oregano eller pizzakrydda
  • 200 g riven mozzarella
  • 2 msk psylliumfröskal (fiberhusk)
  • 1 tsk bakpulver
  • Topping

  • 1 dl pizzasås
  • 100 g riven mozzarella
  • 150 g rökt finhackad skinka
  • 100 g handskalade räkor
  • 1 msk curry
  • 1/2 dl jordnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner resterande ingredienser till botten.

Smörj en form, cirka 28 centimeter i diameter, med löstagbar kant. Lägg ett bakplåtspapper över bot- ten och spänn fast kanten. Klipp rent överstickande papper. Förgrädda bottnen i 20–25 minuter

Bred pizzasåsen ovanpå. Lägg på halva den rivna osten. Sedan tar du på skinka, räkor, curry, jord- nötter och till sist resterande ost.

Gratinera i ugn cirka tio minuter eller tills osten har fått fin färg. Låt stå ett tag före servering.

Fler av Åses recept hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Lisa Wikstrand

Relaterat innehåll

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.19.56

Kesobröd

Åses kesobröd har blivit väldigt populärt bland dem som äter lågkolhydratkost. Det går att variera väldigt mycket och receptet kan dubblas för att få ...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.22.40

Kycklinggratäng med ädelost och bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Rensa den grillade kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen. Skär baconet i mindre bitar och...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.09.21

Mousserande sparrissoppa

Skölj sparrisen och skär bort den nedre grövre delen . Skär sparrisen i centimeterstora bitar. Spara några toppar till serveringen. Koka sparrisen...

Skärmavbild 2015-04-08 kl. 10.26.06

Björnbärsglass

Detta är en enkel men så god och hälsosam glass! Pröva hallon och blåbär också....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!