Räksallad i västerbottenskorg

Antal: 5 portioner
  • Energi: 188 kcal
  • Protein: 10 gram/portion
  • Fett: 17 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • Räksallad

  • 100 g skalade räkor
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • salt & peppar
  • hackad gräslök
  • Korgar

  • 50 g västerbottenost
  • 30 g parmesan

Gör så här

Blanda ingredienserna till räksalladen och förvara kallt.

Riv osten och lägg i små högar på ett bakplåtspapper. Sätt in i ugn på 200 grader och ta ut när det börjat bubbla och fått lite färg. Låt svalna något – men inte helt!

Ta sedan upp med stekspade och lägg över uppochnervända mindre glas. Låt svalna helt. Fyll korgarna med räksallad. Garnera med finhackad gräslök.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

ase_-_farskostrora

Färskoströra

Blanda ost och crème fraiche med hackad basilika, dragon och kryddor. Ställ kallt. ...

foto_emma_shevtzoff_parmesanraka_med_lojrom

Parmesanraka med löjrom

Finhacka löken och stek mjuk i kokosfett eller i smör. Mixa ihop ägg, fiberhusk, keso med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Rör ner löken och o...

foto_emma_shevtzoff_hasselnotspanerad_halloumi

Halloumi med hasselnötter

Skiva halloumin i valfri storlek. Vispa ägget. Doppa halloumin först i ägget sedan i nötterna. Stek i kokosfettet tills de fått fin färg. Servera med ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!