Rättikagratäng

Antal: 6 portioner
  • Energi: 393 kcal
  • Protein: 10 gram/portion
  • Fett: 36 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 1 rättika
  • 1 st gul lök
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vitlök solo
  • 1 nypa salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 dl riven smakrik ost

Gör så här

Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och skiva rättikan tunt med en vass kniv eller dylikt. Skiva löken.

Koka upp grädde med rättika, vitlök, salt och peppar och låt koka in utan lock i ca 10 minuter. Lägg i löken och låt koka ca 5–10 minuter till. Lägg i smörad form och gratinera med osten. In i ugn i 20 minuter!

Receptförfattare:

Fotograf: Anne Aobadia

Relaterat innehåll

aubergine2-800x666

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i auberginegratängen med lök och fetaost!...

annes ostkaka

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

jul-lchf_anne_aobadia_foto_emma_shevtzoff-4

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!