Rödbetskaka med saffransfrosting

Underbar rödbetskaka med saffransfrosting från Under Vårt Tak-bloggarna Magnus och Jenny Andersson
Antal: 12 bitar

Ingredienser

  • RÖDBETSKAKA
  • 1 1/4 dl smält kokosolja
  • 2 dl finriven rödbeta
  • 6 ägg
  • 3 msk honung
  • 1 1/4 dl kokosmjöl
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk äkta vaniljp
  • 2 msk bakpulver
  • SAFFRANSFROSTING
  • 5 dl riven kokos
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 msk honung
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1/2 gram saffran
  • zest från en ekologisk apelsin
  • hackade valnötter efter smak

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader • Smält kokosoljan • Skala och finriv rödbetorna • Vispa ägg och honung pösigt i en bunke och tillsätt kokosoljan • Blanda övriga ingredienser och häll ner i äggsmeten • Rör ner de rivna rödbetorna • Smörj en springform på 21 cm i diameter med kokosolja och klä botten med bakplåtspapper • Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 40 minuter • Mixa kokos i en matberedare tills det börjar klumpa sig • Tillsätt kokosoljan och mixa till en slät smet • Häll i honung, kokosmjölk, saffran och apelsinzest och mixa samman • Bred  ut på kakan och toppa med hackade valnötter.

www.undervarttak.se

Receptförfattare:

Fotograf: Cecilia Sand

Relaterat innehåll

FOTO CECILIA SAND

Rotfrukspaj

Magnus & Jenny, som driver Under vårt tak-bloggen bjuder på paj. Lika god för sig s jälv s om tillbehör till kött....

Skärmavbild 2015-04-09 kl. 16.52.12

Morotsscones

Superenkla scones på nolltid. Passar såväl till frukost som mellanmål eller till soppan....

morotskaka

Glutenfri morotskaka

Detta recept är inspirerat av Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se, men vi har ändrat lite i ingredienslistan... Riktigt god dag två och även tre. Om det...

Foto: Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se

Saffranskaka

Här kommer ett recept på en saftig och god saffranskaka som platsar perfekt på julkalaset eller till luciafikan!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!