Rödbetssoppa med rotselleri och chèvrekräm

Rödbetssoppan blir ännu godare dag två, då smakerna riktigt fått tid att utvecklas.
Antal: 4
  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 7 gram/portion
  • Fett: 32 gram/portion
  • Kolhydrater: 15 gram/portion

Ingredienser

  • 100 g rotselleri
  • 500 g rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • 7 1⁄2 dl kycklingbuljong
  • pressad saft från 1⁄2 citron
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl chèvrekräm*
  • 1⁄2 dl rostade pumpakärnor
  • 1 msk rosmarinolja
  • 1 tsk salt, gärna tryffelsalt
  • 1 tsk salt, gärna tryffelsalt

Gör så här

Skala grönsakerna och skär dem eventuellt i mindre bitar • Riv allt på ett rivjärn eller i en matberedare • Hetta upp smör och olja och låt smöret bli brynt • Lägg i de rivna grönsakerna och fräs i 5 minuter, rör om då och då • Häll på buljongen och låt grönsakerna koka tills de är mjuka • Mixa med stavmixer till en slät soppa • Smaka av med pressad citron och salt • Servera med chèvrekräm, rostade pumpakärnor, rosmarinolja, lite tryffelsalt och citronskal.

* Så här gör du chèvrekräm: Mosa ihop 100 g chèvre och 2 dl crème fraiche. Det motsvarar cirka 3 dl kräm. Resten kan du använda som smakförhöjare i soppor och såser eller som pålägg på fröknäcke och LCHF-bröd.

www.matavmastio

Receptförfattare:

Fotograf: Frida Wismar

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!