Sallad på avokado och grape

Antal: 4 portioner
  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 27 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • 4 mogna avokados
  • 1 stor grapefrukt
  • 2 tsk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl finhackad färsk koriander
  • salt & peppar

Gör så här

Dela avokadorna, plocka ut kärnan och ta bort skalet. Skiva i halvcentimetertjocka skivor. Skala, klyfta och filea grapefrukten. Tillsätt kaprisen, oljan och koriander. Salta och peppra och rör om försiktigt.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

foto_emma_shevtzoff_hasselnotspanerad_halloumi

Halloumi med hasselnötter

Skiva halloumin i valfri storlek. Vispa ägget. Doppa halloumin först i ägget sedan i nötterna. Stek i kokosfettet tills de fått fin färg. Servera med ...

asefalkman_mg_2655

Grekisk kycklinggryta

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Sa...

asefalkman_mg_2740

Grekisk yoghurt med nötter

Smörstek nötterna på medelhög värme. Låt svalna. Fördela yoghurten i 6 mindre glas. Lägg i nötter och björnbär och ringla över honungen. ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!