Smakrik LCHF-couscous på blomkål

Gott tillbehör som är lätt och snabbt att göra. Passar bra till grillat kött, som en sallad på en buffé eller tillsammans med lite kallskuret. Kanske något att testa till midsommar?
Antal: ca 3 portioner

Ingredienser

  • 2 tomater
  • 1 liten röd lök
  • 1 liten gul lök
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • basilika (färsk eller torkad)
  • 1 tesked sambal oelek
  • ca 1/3 blomkålshuvud

Gör så här

Finhacka tomat och lök. Lägg i en bunke och häll över olivolja (ett par matskedar), en skvätt vitvinsvinäger och krydda med salt, svartpeppar, rikligt med basilika och sambal oeleken. Rör runt och låt stå.

Skär blomkålen i mindre bitar och kör dem i en mixer eller liknande tills de blir som små smulor i storlek som cous-cous. Lägg blomkållsrivet i en skål och kör i mikron i 1 minut på full effekt. Blomkålen ska bara bli lite varm och ångas av lite. Häll sedan ner blomkålen i bunken med de övriga ingredienserna. Blanda ihop och sedan är det klart.

Denna röra är väldigt god till en grillad eller stekt köttbit eller till en bit stekt lax.

Kika in på min blogg Ekofilosophie för fler härliga LCHF-recept!

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie Cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!