Smörkola på LCHF-vis
Ingredienser
- 1 dl grädde
- 30 gram smör
- 2 matskedar sukrin strö
- 1 kryddmått äkta vaniljpulver
- lite kanel (cirka 3 "skak" med kryddburken)
Gör så här
Mät upp smör, grädde och sukrin strö och lägg i en liten kastrull. Koka upp under omrörning. Tillsätt vaniljpulvret. Låt sedan smeten stå och småputtra i cirka 20 minuter. Den är klar när färgen övergår från att vara smörgul till ljusbrun samt att konsistensen ska ha blivit mer trögflytande. Tillsätt kanelen och rör runt så att den blandar sig väl.
Häll upp i små knäckformar med hjälp av en sked. Smeten blir ganska snabbt för trög för att hälla så var lite snabb med att hälla upp kolan.
Kolan går att förvara i kylskåp och är då i konsistensen som en mjuk fudge. Vill du ha den lite segare ställer du den i frysen och tar fram den strax innan den ska ätas.
Gott till en kopp kaffe! 🙂
För fler goda recept, kika in på min blogg Ekofilosophie!
Fotograf: Sophie Cronquist