Snabba tisdagsfisken

Den här fiskrätten kom till en tisdag när eviga frågan ”vad-ska-vi-äta-till-middag” dök upp. Det fanns ett torskblock i frysen, ett paket fetaost i kylen och så var saken biff!
Antal: 4 portioner
  • Energi: 614 kcal
  • Protein: 35 gram/portion
  • Fett: 51 gram/portion
  • Kolhydrater: 4 gram/portion

Ingredienser

  • 1 msk smör till formen
  • 600 g fiskfilé i portionsbitar, lax, torsk eller annan vit fisk
  • 150 g fetaost
  • 3-4 soltorkade tomater, inlagda i olja
  • 1 msk avjar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar, nymald
  • 1/2 dl persilja, finhackad

Gör så här

Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. Riv fetaost grovt i en skål. Hacka tomaterna med en vass kniv. Blanda tomaterna och övriga ingredienser med fetaosten. Och häll över fisken. Grädda i ungen på 175 grader i 20 minuter. Höj värmen de sista fem-tio minuterna. Känn efter med en kniv om fisken är klar. Servera med nykokt blomkål eller broccoli.

 

Receptförfattare:

Fotograf: Anne Aobadia

Relaterat innehåll

laxbiffar_med_limeaioli_-_david_back

Laxbiffar med limeaioli

Smarrig vardagsrätt med lyxkänsla. Ett av Åses populära laxrecept!...

Bästa laxfrittatan med chili

Laxfrittata med chili

Bästa laxfrittatan med blomkål, paprika och chili! Otroligt enkel och väldigt god. Allra bäst ljummen med grönsallad och en syrlig vinägrett till....

sallad med ägg

Laxsallad med ägg och mayo

Härligt fräsch och god sallad med fin blandning av lax, ägg och grönt!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!