Spenat- och chèvrepaj med sallad

God glutenfripaj med vegofyllning på chèvre och spenat - en riktig supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost!
Antal: 6

Ingredienser

  • PAJBOTTEN
  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 40 g smör
  • ÄGGSTANNING
  • 5 ägg
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt, peppar
  • FYLLNING
  • 200 g färsk spenat
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm muskot, mald
  • 100 g riven lagrad ost
  • 150 g chèvre, skivad

Gör så här

Här är ett riktigt bra pajrecept med knaprig botten på mandelmjöl som förekommer i många receptsamlingar. Till det en vegofyllning med chèvre och spenat – en riktig supergrönsak som är rik på smak och nyttigheter. Väldigt gott till ägg och getost!

1. Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga
ingredienser och mixa till en deg. Tryck degen i en springform
och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
Du kan förgrädda i 7–8 minuter men jag brukar hoppa över det
momentet.
2. Vispa ihop ägg och vispgrädde. Salta och peppra.
3. Hacka spenaten grovt. Finhacka vitlöken. Bryn vitlöken i smör ett par minuter. Lägg i spenaten och fräs lite till. Krydda.
4. Lägg spenathacket i det förgräddade pajskalet. Blanda den rivna osten i äggstanningen och häll över. Avsluta med att lägga ut chèvren i tunna skivor. Grädda i 175 grader 30–40 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: FOTO EMMA SHEVZTOFF

Relaterat innehåll

paj med feta

Paj med bacon och feta

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt ...

Skärmavbild 2015-04-03 kl. 20.21.48

Paj med sardeller och lök

Lökpaj med fin sälta från sardeller och oliver....

paj?

Broccolipaj med blomkål och curry

Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajskalet: Kör mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills det blir e...

Broccolipaj med rödlök

Broccolipaj med rödlök

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt ...

grönkålspaj m valnötter

Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform ell...

kycklingpaj

Kycklingpaj med taco

Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kyl...

köttfärspaj

Köttfärspaj

Pajskalet: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel...

Coleslaw-2-800x784

Coleslaw med stekt korv

INGEN LÅGKOLHYDRATMENY utan denna världsberömda kålsallad. Matig, god och väldigt användbar. ...

aubergine2-800x666

Auberginegratäng

Gillar du Janssons frestelse kommer du att bli salig när du sätter tänderna i auberginegratängen med lök och fetaost!...

Pouletaufor21600-800x725

Hel kyckling i ugn med smörstekt vitkål

HELSTEKT KYCKLING i ugn är bland det godaste som finns. Det smakar söndagsmiddag utan att man behöver anstränga sig och sköter sig i ugnen. Ju större ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!