Tjocka pannkakor med blomkål och parmesan

Ett pannkaksrecept som inte innehåller grädde. Smeten får fin konsistens med hjälp av blomkål och härlig parmesan ost. Supergott och mättande!
Antal: 3 stycken pannkakor

Ingredienser

  • 1/4 blomkålshuvud
  • 3 ägg
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 matsked kokosnötsmjöl
  • 2 teskedar fiberhusk
  • 1 matsked smält smör
  • lite salt och svartpeppar
  • smör att steka i
  • en liten rödlök
  • majonnäs
  • 1 tomat
  • lite torkad dill

Gör så här

Skär blomkålen i små bitar och lägg i en mixer, matberedare eller liknande. Kör tills blomkålen blivit finfördelad och ungefär lika stor som cous-cous. Lägg blomkålen mellan hushållspapper och pressa ut lite vatten.

Smält smöret i en kastrull. Ta en bunke och knäck i äggen. Lägg ner blomkålen och den rivna parmesanosten. Häll i det smälta smöret. Rör runt och strö i fiberhusk och kokosnötsmjöl samt lite salt och peppar. Rör runt, smaka av och låt stå och tjocka till sig lite.

Stek i smör i stekpanna och ta ungefär så mycket smet som ryms i ett decilitermått per pannkaka. Platta ut smeten lite så att den får en rund jämn form. Stek i ett par minuter på varje sida tills pannkakan stelnat och fått fin färg.

Servera med hackad rödlök, en klyftad tomat och en rejäl klick majonnäs och strö över lite torkad dill.

Smaklig måltid!

Kika in på min blogg Ekofilosophie för fler LCHF-recept.

Receptförfattare:

Fotograf: Sophie cronquist

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!