Tomatsoppa med ostbröd

Perfekt som förrätt eller bara som en lättare lunch.
Antal: 2 portioner eller 4 mindre portioner då som förrätt.

Ingredienser

  • 400 gram krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1,5 msk grönsaksfond
  • peppar och örtsalt
  • Lite pumpafrön och sesamfrön

Gör så här

Hacka löken fint, smörstek den sedan tills den blir mjuk,

Tillsätt krossade tomater och låt koka upp, sedan sänker du värmen

och tillsätter grädden, grönsaksfonden, salt och peppar.

Låt nu stå och sjuda en stund,

smaka av ifall det behöver mer salt, peppar eller grönsaksfond.

Vissa vill att den ska vara slät med jag föredrar när det är lite att tugga så min är som den är!

Till soppan hade jag även lite torrostade pumpakärnor och sesamfrön.

Servera även Ostbröd som tillbehör, se recept nedanför.

Smaklig måltid!

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Lantz

Relaterat innehåll

Ostbröd

Ostbröd

Ett snabbt och enkelt bra som är gott både till frukost eller som tillbehör till en soppa. Det var en av mina vänner som kom med detta receptet....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!