Varm sallad med fetaost

Detta är världens godaste tillbehör till grillat. Funkar fint till fisk, korv och kött men också som självständig vegetarisk huvudrätt.
Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 175 kcal
  • Protein: 7 gram/portion
  • Fett: 13 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • 1 aubergine, 400 g
  • 1 liten squash, 350 g
  • 1-2 msk olivolja
  • salt & peppar
  • 150 g fetaost
  • 100 g rucola
  • Enkel vinägrett

  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • salt & peppar
  • örtkryddor

Gör så här

Skaka ihop vinägretten i en liten flaska eller burk med lock.

Skiva aubergine och squash i centimetertjocka skivor. Grilla med grönsakshalster över grill eller rosta i ugn med lite olja, salt och peppar.

Lägg upp rucola på ett fat och blanda i de varma grönsakerna och smulad fetaost. Servera direkt!

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!