”Så oändligt trött på alla fasader”

Folk  

My Westerdahl som driver lchfingenjören.se kommer att skriva krönikor på matkarlek.nu varje vecka. My har ätit LCHF-kost i fem år och gått ned över 80 kilo. ”Jag startade min blogg för jag var så oändligt trött på alla fasader. Jag bestämde mig för att klä av mig naken. Att visa att man visst faller i sockerfällan då och då, men att vi är lika mycket värda ändå”, säger hon.

Vem är My?

– My är en fightande sockerberoende känslomänniska, som gör sitt allra yttersta att dölja sin smått galna humor för sina bloggläsare. Haha! Nä, men jag är faktiskt en väldigt glad prick, vars huvudintresse ligger på mental träning och hur vi kan använda vår fulla potential för att nå dit vi vill. Jag älskar sociala tillställningar och att sitta uppe långt in på natten och filura med spännande människor.

Berätta om hur du äter och varför!

– Jag har ju ätit LCHF i fem år, så jag får ta mig friheten att titulera mig som en old school LCHF-are. Det vill säga: protein och fett med något fint grönt som dekoration. Jag har utforskat LCHF och provat en mängd olika upplägg och variationer, allt från liberal till fakir. Jag har ätit fem gånger om dagen och hardcore-fastat. Allt utforskande har lett fram till att strikt, mejerifri LCHF med inslag av periodisk fett-fasta på veckodagarna, men med lite mer utsvävningar på helgerna, passar mig bäst. Strikt LCHF gör att mitt sockersug försvinner och att jag får maximal effekt på vikten. Liberalare helger bidrar till att min viktresa blir varierad och därmed hållbar i längden. Win-win!

Varifrån får du din inspiration?

– Med handen på hjärtat läser jag endast en handfull LCHF-bloggar, då jag kan uppleva att det blir många dubbla budskap från alla håll. Jag hittar istället min inspiration i mentala förebilder, så som Maria Helander, Mia Törnblom och Kjell Enhager.  Jag hittar också oändlig massa inspiration i min civilingenjörsutbildning. Du kan inte ana hur många vetenskapliga metoder som vanligtvis appliceras på företagsutveckling som även går att applicera på sin egen personliga utveckling…

Och i dag driver du superpopulära bloggen lchfingenjören.se.

– Jag startade min blogg för jag var så oändligt trött på alla fasader. I sociala medier framställer man sig gärna från sin bästa glitter och glamour-sida och gömmer bort allt det där jobbiga. Jag vill inspirera alla mina systrar och bröder som sitter i samma båt som mig. Som kämpar med ett envist sockertroll som vägrar försvinna, trots LCHF. Jag bestämde mig för att klä av mig naken. Att visa att man visst faller i sockerfällan då och då, men att vi är lika mycket värda ändå. Jag ville dela med mig av mina kraftiga mentala verktyg för att hjälpa människor att nå sin fulla potential. Att visa att det går att gå ner i vikt, utan hårda uppfostrande ord och självdisciplin. Att det går att gå ner i vikt genom att vara snäll och förstående mot sig själv. Det är den långa vägen, men vi blir friska från matberoende och uppriktigt lyckliga i slutändan. Och det tror jag är allas mål när man börjar sin viktresa.

Vad kommer du att skriva om på matkarlek.nu?

– Jag brukar vara ganska mjuk på min blogg, men nu har jag lovat att utmanat mig själv. Mitt mål är att skriva kaxiga och tänkvärda krönikor, som provocerar och får oss att reflektera. Mina krönikor kommer handla om livet; där mat, träning och mental hälsa är A och O. 

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!