Sköna söndag

Blogginlägg  

Nu i helgen har vi haft gamla kompisar på besök med övernattning, tur att vi hade blivit klara med gäststugan. Vi upptäckte nämligen en fuktskada under ett av fönstren i gäststugan. Sen så luktade det inte så gott där inne heller. Men nu har vi bytt fönstret och tagit bort allt som var fuktigt. Så nu återstår spackling, sätta väv och lite färg så är det klart. Sen kan alla sommargäster bo bra igen. Plus att det nu finns en toa där ute.

Igår bjöd vi på tapas till förrätt och varmrätt, Lammytterfilé med en rotfruktsgratäng, blev så gott! Köttet körde vi i ugnen på 120 grader och en termometer i köttet som håller kolla på innertemperaturen så att det inte överstiger 60 grader. Blir super mört och gott. Kan verkligen rekommendera det. Fick tummen upp av Klas och Annika. Vincent åt köttet med en viss protest men det gick ner en skiva i alla fall, så jag är nöjd att han smakade.

Det blev inte så sent igår men man blir alltid trött för att man sover så dåligt när man druckit alkohol. Vet inte om det har med att man äter enl LCHF men det känns som om kroppen går på högvarv för att rena kroppen från alkoholen, man svettas osv. detox typ. Vaknade redan vid 06:30, tänkte att jag skulle ut och springa innan restan av familjen/gästerna vaknade men jag tittade på termometern -5 grader ute. Frost på gräsmattan och blåste små spik…. Nej ingen löpning för mig idag.

Nu under eftermiddag passade jag på att åka ner till Kungsmässan i Kungsbacka för att handla lite vårkläder till Vincent. Blev en vända inne på Stadium och H&M så nu får det bli vår igen…. Vincent är redo! Jag hittade en fleecejacka, väst och en skaljacka.

Till middag testade jag att göra Åsa Söderbergs recept från Allt om LCHF-bilagan, Torskrygg med jordärtskockspuré med bacon och sparris. I receptet ska det vara hasselnötter och haricots verts men det är Anders allergisk mot så det fick bli sparris istället. Super gott, ni måste testa!

Torskrygg med jordärtskockspuré

Nu till veckan kommer jag att vara i Stockholm på mässa med jobbet. Det är en mässa jag inte varit på tidigare, vi ställer ut så det ska bli spännande att se vad den ger oss. Jättekul att stå på mässan men samtidigt jätte jobbigt. Så nu ska jag plocka fram lite kläder som ska med, stryka skjortor osv.

Ha en underbar söndag!

kram kram

 

Relaterat innehåll

Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng

En helt underbart krämig gratäng....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!