Sommaren som kom av sig – men kom igen!

Blogginlägg  

Jag bara konstaterar att sommaren som jag sett framemot sedan februari kom bort sig när den borde vara. Av gammal rutin och vana kom jag att sakna den enormt och min lust och motivation sjönk gradvis med temperaturen ute. Hur hemskt det än är så låter jag mitt humör styras av väder och vind. Särskilt vindar gör mig upprörd och orolig. Kanske för att jag är en högkänslig och ganska kreativ person? Kanske är det därför jag trivts så bra med att experimentera i mitt kök det senaste året? Med tanke på de halvdana årstiderna som vart… Nu råkade jag kika på vågen i början av juli och insåg att jag kan inte bara kan rodda i köket!
Samvetet och hälsan säger sitt: Måste ut och vandra igen. Varje dag!

Konstigt nog så drar jag mig för att gå långa kraftpromenader i skyfall och ihärdiga vindar! Men skam den som ger sig. Det soliga vädret kom till slut och höll i sig. Jag erkänner att jag inte skämts en enda sekund för att jag gottat mig i värmen minst 1-2 timmar varje dag. Det har också blivit lite bärplockning och en tur till svampskogen.

Har också testat flera olika glutenfria bärpajer. Utan vitt socker!
I går snoppade jag en liter röda krusbär och gjorde en pajdeg på ca
4 dl skrädmjöl, 125 gr smör, 1 dl havregryn och 1 dl råsocker. Lät degen stå i kylen 15 min. Kokade krusbären i liiite vatten med råsocker. Lät blandningen svalna. Förgräddade pajskalet i 10 min. I med krusbärskompotten och sist strödde jag lite kokosflingor över. Gräddade långt ner i ugnen i ca 20 min.
Gudomligt god blev den, älskar kombinationen syrligt och lite sött.
Mums med lite hälsosamt kaffe (2 tsk kokosolja) till!

Sommaren kom sent omsider och lusten att skapa ordning dök upp igen. Denna vecka har jag lyckats med tre hela träningspass: 35 minuter hård stavgång, 45 min snabbgång och 30 min cykel i motvind samt ”plankan” varje dag. Nästa tisdag startar en 30 dagars utmaning på Facebook – stå plankan varje dag och öka tiden med 5 sek varje dag tills du uppnår 5 minuter! Bingo och magmusklerna återkommer som ett brev på posten!!
Äntligen har jag kommit igång med mina goda vanor igen. Ordningen är återställd.
Nu kan hösten börja.
krusbärspaj

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!