Somrig salladslunch

Blogginlägg  

Hej på er!

Har ni semester än eller jobbar ni ett par veckor till kanske? Oavsett så är det härligt med varmare och ljusare tider. Som en del av er kanske vet har jag jobbat med min kommande kokbok hela våren och all min matinspiration och kreativitet har gått åt till det projektet. Häromdagen fick jag dock ny inspiration och slängde ihop ett antal rätter på kvällen. Jag använde mig av lite av varje som jag råkade ha hemma. En av rätterna jag skapade blev denna somriga sallad som är perfekt som en lättare lunch eller som ett tillbehör till något mer matigt.

Grönsaker är alltid gott och så här på sommaren är det extra kul eftersom det finns så mycket färska goda grönsaker. Gott dessutom med kall eller ljummen mat som lunch istället för en bastant måltid. För att öka på fettintaget toppar jag gärna med en hemgjord majonnäs eller någon annan kall fet sås.

RECEPT (1 portion)

  • 0,5 zucchini
  • 1 näve rucola
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk smör
  • 1/4 paket fetaost
  • ett par skivor parmaskinka
  • salt och svartpeppar
  1. Gör zoodles av zucchinin med hjälp av en grönsakssvarv.
  2. Smält smöret i en kastrull och pressa i vitlöken.
  3. Lägg i rucolan och zucchinin i kastrullen och blanda runt lite snabbt. Salta och peppra.
  4. Lägg upp och smula över fetaosten och klipp över parmaskinkan.

Ha en härlig sommar och glöm inte spana efter min kokbok senare i år! Tills dess får ni gärna besöka min blogg Ekofilosophie och naturligtvis även följa den på facebook och instagram, så missar ni inga av mina recept.

Ha det gött i sommarvärmen!

dsc_17711

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!