Sötsug från HEL**TET.

Blogginlägg  

Varför är det så att ibland är man så sjukt sugen på något sött så man skulle kunna göra nästan vadsomhelst för att få en bit Frödinge blåbärspaj med vaniljsås. MEN som tur är så tål jag ju inte det längre så jag blir ju sjuk om jag får i mig socker, gluten eller stärkelse. Men att man kan vara så sugen så det finns ju inte. Det kommer ibland dessa sug så man blir knäpp nästan. Anfallen går ju över och jag vet ju att det sitter i huvudet och ja det går över. MEN jag vill ju bara ha lite. Eller NEJ hela pajen och massa vaniljsås!!! JA jag vet att det går att göra LCHF style men NEJ jag ska klara mig igenom detta anfall också.

 

Som tur är så håller dom inte i så länge anfallen utan bara någon dag lite då och då. Men har kommit på att jag oftast är hungrig när jag blir sådär riktigt riktigt sugen. Så jag får nog slänga ihop en fettkaffe så kanske det släpper. I alla fall för stunden. Men det är faktiskt rätt jobbigt när dessa attacker kommer. För man blir ju lite nedstämd på något löjligt sätt som man jag inte riktigt kan förklara men ja jag är väldigt glad att jag inte tål det längre. Så jag inte ”kan” falla för det söta igen. Det finns ju som sagt sötsaker som görs LCHF vänligt också men det triggar nog mer än att låta bli. Även om det är jobbigt det också så är det nog bäst att låta bli.

 

Disciplin har jag till en viss gräns. Men har jag inget hemma som jag kan äta så är det ju lättare att avstå. Är jag mätt så är jag ju inte sugen. Även det något jag kommit fram till under min resa. Envis som en åsna ja det är jag också. Men som sagt ibland så går det bara inte att stå emot det där jävla suget efter sött och gott. Idag är inte den dagen. Idag är dagen då jag ska klara av att står emot. Det kommer bli en kamp även imorgon men jag ska klara den kampen också. En dag i taget och ett steg i taget även här.

Jag vet att jag inte ensam om att få dessa attacker och DU är inte heller ensam om att bli som en robot och bara vill ha något sött. Vi som har dessa anfall är beroende personer och vi måste på vårat sätt hitta den vägen som funkar best för oss själva. Finns ju inte så mycket rätt och fel där. Det finns DIN väg. Sned steg kommer ske och snubbla kommer du göra men det viktiga är att komma tillbaka på rätt väg igen. Men glöm inte att det mesta sitter i huvudet.

 

Nu ska jag kurera mig från en het underbar förkylning som kom och hälsa på häromdagen. Vill ju kunna träna så snart det går!

 

Puss och kram på er!

Hörs nästa vecka 🙂

Thess

11994435_10153109427895950_330405800_n

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!