Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/halvt-maraton-goteborgsvarvet-2015-avklarat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Halvt maraton – Göteborgsvarvet 2015 avklarat!

Blogginlägg  

Skönt att det är över! Ett helt år till nästa gång eller inte – ha ha ha.

Igår kändes det i kroppen, trötta muskler som fick jobba hårt i lördags. Men vilken folkfest, överallt var det liv och rörelse, musiker som spelade, folk som tjoade och hejade på alla som sprang.

Hur var det att springa? förutom att det var löpare överallt så  att man fick springa som en ping pong boll mellan alla, så tycker jag nog att det var kul. Alla människor som stod runt omkring längs banan lyfta fram en även om man var trött. Man fick energi längs hela banan.

Bild från GP, av Lisa Thanner

Bild från GP, av Lisa Thanner

Men visst var det jobbigt men inte så jobbigt som jag trodde. Älvsborgsbron gick bra att ta sig över och även genom Eriksberg, Lindholmen men sen fick jag problem, si så där vid 13-15 km, precis innan Götaälvbron. Fick grymt ont i magen (magmunnen), typ sura uppstötningar och det släppte inte. Vet inte om det var för att jag drack vatten vid några tillfällen längs banan eller om kroppen tyckte att jag skulle ta det lugnare eller om jag helt enkelt var för svag i bålen….  men det höll i sig hela vägen in i mål och det släppte inte förrän dagen efter. Så det blev inte så mycket att äta efteråt. Fick tvinga i mig en banan, kexchoklad och mjölk som man fick vid målgången så att jag inte skulle dippa.

Såg en bild på mig i GP, jag i rosa tröja och keps.

Hittade en bild på mig i Göteborgs Posten, jag var inte ensam med rosa tröja.

Vilken tid fick jag då? ja jag sprang på 02:38:01 – vilket jag är helt nöjd med. Hade sagt till Anders innan att jag skulle springa in på ca 2,5h vilket jag gjorde nästan! Det finns potential att förbättra tiden helt enkelt.

Så frågan är nu kommer jag att göra det igen? Ja varför inte, nu har jag en tid att slå. Måste bara trycka ner min puls lite, under detta lopp låg jag på max puls i 01:17 h och seden under mycket hårt resterande tid…. Måste köra mer intervall för att flytta fram mjölksyran och pressa ner pulsen.  Tur att sommaren bara har börjat, – intervall here i come!!

Så nu denna vecka blir det lite soft med träning för min del, enl pulsklockan har jag 120 h återhämtning efter Göteborgsvarvet….. ha ha ha.

Ha en underbar måndag,

kram kram

(Visited 272 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!