Kålpudding

En härlig kålpudding för många, räcker till både familjen och matlådan
Antal: 8 portioner

Ingredienser

  • ca ½ vitkålshuvud
  • 50 g smör
  • salt
  • 1 kg nötfärs eller blandfärs
  • 3 dl grädde
  • 2 ägg
  • salt & svartpeppar
  • 50 g smör

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Strimla vitkålen fint. Stek den i smör på medelstark värme, gärna i traktörpanna med lock på.

Låt kålen stekas tills den är mjuk och har fått fin färg. Under tiden förbereds färsen.

Lägg färsen i en stor skål. Häll i grädden, äggen och kryddorna och blanda ordentligt.
När vitkålen är klar blandas den ner i färsröran.

IMG_0702

Smeten fördelas i en stor ugnssäker form och trycks ut till en jämn pudding.

Klicka på smör och sätt in i ugnen i ca 45 minuter eller tills kålpuddingen har fått fin färg.

Servera med någon form av lingon och grönsak efter humör.

IMG_0703

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Göhran

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!