Ostfrallorna som blev en succé
BlogginläggNu behöver du inte gå och längta efter ostfrallor längre!
Det här receptet delade jag på min Facebooksida i helgen och responsen kan inte annat än beskrivas som en succé.
Receptet har lästs av mer än 10 000 personer och många har hört av sig till mig och sagt att det var det godaste och bästa LCHF-brödet de bakat och ätit. Jag fick läsa så många fina ord att jag blev alldeles rörd. Tack snälla, alla ni som hört av sig!
***
Vi har väl alla känt doften av de butiksbakade ostfrallorna? Visst doftar de förföriskt. Men vitt mjöl, socker och massor av tillsatser, som det är i butiksbakat bröd, gör att det är ett dåligt val.
Jag undrade om det skulle gå att tillverka ett bröd som verkligen skulle vara likt originalet. Sagt och gjort, jag skred till handling!
Jag var väldigt nyfiken på hur mina frallor skulle bli. Skulle smaken vara jämförbar med ”köpefrallorna”?
Svaret är JA! ? De blev verkligen jättegoda och så nära originalet man man kan komma. Ja, fast utan alla dåliga ingredienser. Och visst ser de väl även ut som originalets ostfrallor?
Ostfrallor 6 st
Ugn 220 C
4 ägg
2 dl mandelmjöl
1,5-2 dl grovt riven ost
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
0,5- 0,75 tsk salt
Vispa äggen och vispa sedan ner allt utom osten.
Rör försiktigt ner den grovrivna osten.
Låt stå 5 minuter och svälla.
Klicka ut 6 st frallor.
Grädda ca 10 min eller till de fått en gyllenbrun färg.
Välkommen att besöka min blogg för att ta del av inlägg om kost, hälsa och livsstil.
Hälsningar
Marie