Var det nån som sa nåt om våfflor?
AktuelltVåfflor är allt man behöver när man längtar efter något gott och mättade. Oavsett årstid. Det behöver inte vara våffeldag utan dessa fantastiska belgiska våfflor är goda året om och kan toppas med både salt och ”sött”. Här uppkokta frysta bär som fått svalna lite tillsammans med löst vispad grädde. Men testa gärna med en klick rejäl kräm fräsch, lite finhackad rödlök, skivade avokado och fiskrom. Eller varför inte räksallad?!
Här är receptet!
Annes belgiska våfflor
4 stora belgiska våfflor eller 6-8 vanliga
- 200 g smör
- 8 ägg
- ½ tsk äkta vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl kokosmjöl
Smält smöret på medelvärme. Låt svalna något.Vispa ihop med äggen. Blanda övriga ingredienser separat och blanda väl. Du kan sikta över för att slippa klumpar.
Låt smeten svälla i minst 5 minuter! Det behövs inget fiberhusk här. Kokosmjöl är fiberrikt i sig självt.
Grädda gärna i ett så kallat belgiskt våffeljärn men det går oxå bra med ett traditionellt svenskt järn. Grädda på medelhög värme till det är gyllene.
Servera med löst vispad grädde och med förvällda blåbär eller hallon som fått svalna lite.Våfflorna är riktigt mäktiga och det räcker med en våffla per portion!