Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/hur-kommer-man-igang-med-lopning/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Hur kommer man igång med löpning?

Blogginlägg  
Nu när våren närmar sig med stormsteg ser man mer och mer människor som är ute på promenad, powerwalk eller springer. Något som jag brinner för så är det löpning i ur och skur. Men den stora frågan, hur kommer man igång?

Jag började med att gå, gå i rask takt så att jag blev riktigt svettig. Powerwalk kan man nog kalla det. Därefter började jag lufsa mellan lyktstolpar, gå en och lufsa en. Jag var inte ute och lufsade mer än 2 gånger per vecka. När jag kände att jag orkade mer utmanade jag mig själv genom att lufsa längre och längre.

Allt för att kroppen ska vänja sig med rörelsen. Du ska inte bli en elitlpöpare vid start, så ta det lugnt! Få leder, muskler och ligament att välja sig.

Hur gör man när man springer?

När du springer så visualisera dig själv som lång, lätt och snygg. Sträck på dig och slappna av i axlarna. Låt fötterna flytta sig på ett sätt som känns bekvämt, ta inte för långa kliv. Boxas inte med armarna utan händerna ska “dra” dig framåt. Känn in rytmen! Lyft blicken!

Idag finns det väldigt många bra appar du kan ladda ner till din smartphone, Funbeat, Strava och Runkeeper är några utav de som finns. In och ladda ner någon som passar dig. I dessa appar kan du se vilket tempo du håller, hur långt du sprungit. Men framför allt kan man ladda ner ett program så hjälper dig med din löpning, beroende på vilket mål du har.

Löpgrupp

Just nu är jag med i en löpgrupp, Team Nordic Trail. Det är hur kul som helst att springa i grupp. Man utmanar sig själv på ett helt annat sätt än när man är ute själv och springer. Det en nybörjargrupp som jag är med i eftersom jag inte sprungit så pass mycket terräng/skog. Man börjar alltid med löpteknik, uppvärmning, dagens tema och sedan en nedvarvning. Allt detta hinner man med på 60 minuter.

Är du nyfiken på just löpgrupper så tycker jag verkligen att du ska pröva, även om du är nybörjare. Lycka till träningen!

Vill du läsa mer om mig, min rörelse/träning och den mat jag äter så hittar du mig här:

(Visited 612 times, 3 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!