Kycklingsoppa i Crock-Pot
BlogginläggNu förtiden så laddar jag min Crock-Pot med lite som jag vill, går inte efter något speciellt recept. Denna gång stod det önskemål om kycklingsoppa. Bara att testa, så jag laddade den med lite rotfrukter, kryddor och kycklingbitar. Det går inte att misslyckas 🙂
Har upptäckt att rotselleri och morot blir superbra tillsammans, även lite soja och Worcestershiresås, ca 10 droppar. Sagt och gjort så laddade jag den på morgonen, ställde in den på lågtemp i 6 timmar. Doftade ljuvligt i hela huset redan när jag kom hem. Nu när det är höst så blir det mer soppa eller grytor för vår del. Eller vad säger du?
Kycklingsoppa
4-6 portioner
1 stor gul lök
1 kg kyckling
3 morötter
1 rotselleri
10 droppar worcestershiresås
1 msk Tamari soja
2 msk kycklingfond
salt, peppar
1 st rödpaprika
5 dl grädde
- Skala och hacka löken, morötterna, paprikan och rotselleri, lägg ner i Crock-poten.
- Häll i kryddorna och rör runt
- Dela kycklingen i mindre bitar och lägg ovanpå alla grönsaker.
- Lägg på locket och ställ in på lågtemp, 6 timmar
- När det är ca 20 minuter kvar på tiden, häller du i grädden och rör runt.
Vi hade en stor klick fetaost i botten för att få lite mer fett i, men man kan hoppa över det om man vill.