Grönkålschips
BlogginläggNu i alla butiker finns det mängder med grönkål att handla, något som jag brukar göra vid den här tiden på året är just grönkålschips. Något som är superenkelt att göra och supergott, perfekta fredagsmyset!
Har du inte testat det ännu tycker jag verkligen att du ska prova, jag kryddar alltid med en massa salt och lite chiliflakes. Mums!
Nu när jag gjorde det sist så hade jag köpt en påse hos vår lokala Gårdsbutik Gödebergs, tror att det är ca 500 gram.
Grönkålschips
500 gram färsk grönkål
salt, olivolja
smaksätt med chiliflakes om du vill.
- sätt ugnen på 175 grader
- skölj av grönkålen
- skär sedan bort den hårda strängen/stjälken i mitten
- skär grönkålen i mindre bitar
- lägg över i en skål och häll på med rikligt med olivolja
- massage in olivoljan i grönkålen
- ös på med salt, jag tar väldigt mycket
- strö över lite lätt med chiliflakes, blir lite sting 🙂
- ställ in i ugnen, ca 15 minuter beroende på ugn
Så himla gott, hoppas även du tycker om det!
Välkomna in till mig blogg – Pernilla Lantz – ifall du vill hitta mer inspiration och recept eller följ mig via Instagram: Pelantz.