Älskar när det är enkelt
BlogginläggIbland kan jag bli förvånad över hur enkelt det är att laga god och näringsrik mat. Jag älskar när det är just enkelt, det ska inte behöva vara krångligt att laga god mat. Ofta hör man runt i kring sig att man inte hinner laga ”riktig” mat utan väljer det som går snabbt och är enkelt. Snabb makaroner och mamma scan köttbullar…..
Jag håller inte med, det man behöver göra är att planera. Varje söndag sitter jag och planerar veckans mat – gör matschema, gör inköpslista och sen iväg för att handla in allt. Perfekt kylskåpet är fyllt till bredden!
Igår när jag kom hem gjorde jag en supergod Laxgratäng, tog inte mer än ca 30 minuter att göra. Snabbt, enkelt och supergott. Hann även iväg en sväng till gymmet. Winn Winn helt enkelt!
Laxgratäng – 4 portioner
4 bitar lax, ca 500 gram
200 g skalade räkor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 kruka färsk basilika eller ca 1/2 msk fryst basilika
4 st torra soltorkade tomater som du finhackar
salt, peppar
2 dl riven ost, parmesanost eller mozzarella
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg laxen i en ugnssäker form och strö över räkorna
Blanda samman creme fraiche och grädde, häll ner den finhackade soltorkade tomaterna, basilikan, salt och peppar. Rör runt. Häll sedan över blandningen över laxen och räkorna och toppa med den rivna osten. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter beroende på ugn.
Jag serverade en sallad med tomater, oliver och smulad fetaost, hällde över lite fin olivolja och till Vincent (sonen) serverade jag lite ris.
Alla nöjda och mätta!
Kan inte bli mer enkelt än så eller hur?