Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/soppdags-och-hostmys/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Soppdags och höstmys

Blogginlägg  

Jag är en stor vän av soppor! Och nu när hösten verkligen gjort sitt intåg ser jag till att bjuda familjen på soppa minst en gång i veckan. Det blir oftast mixade soppor av olika slag. Och talesättet – koka soppa på en spik – stämmer verkligen in på mig! Jag kan trolla fram soppa på vad som helst. Ju tommare kylskåp – desto mer taggad blir jag.
Bästa sättet att snabbt fixa en värmande vegosoppa är att rosta valfria grönsaker i ugnen på ganska hög värme. Idag valde jag paprika, rödlök och kålrot med salt, peppar och lite spiskummin. Det fick rostas tills allt fått riktigt fin färg. Det ger smak och must.
Sedan mixade jag grönsakerna med vatten (det går oxå bra med en god buljong) och massa smör, fetaost eller crème fraîche. Ta vad du har hemma! Servera med chilirostade pumpafrön eller något annat knaprigt och gott!

 

img_6128

 

 

(Visited 1 011 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!