Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/tallbarr-mot-pollenbesvar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Tallbarr mot pollenbesvär

Blogginlägg  

Tallbarr

Pollensäsongen är i full gång sedan länge. Många besväras av rinnsnuva, nästäppa, nysningar, kliande och rödsvullna ögon och klåda i halsen.

Det här inte en uttömmande redogörelse för pollenallergi och vad man kan göra åt det utan bara en redogörelse vad människor har kunna göra och som har haft god effekt för dem.

I flera år så har jag läst om människor som varje vår besväras av pollen och som velat hitta andra sätt att lindra än med läkemedel. De har beskrivit ett mycket intressant sätt att påverka sina besvär till det bättre, ibland till och med fått dem att försvinna helt. En del har berättat om att de har blivit så pass mycket bättre att de inte har behövt sin allergimedicin som t ex antihistamintabletter och därmed sluppit biverkningar.

Tallbarr som fått ligga och dra några timmar i ett glas vatten verkar kunna ha god effekt vid pollenbesvär. För en del kan det ta ett tag innan effekten kommer. Som med allt som har en effekt så kan det även finnas biverkningar, även om det handlar om naturliga behandlingar. Viss försiktighet rekommenderas i början. Prova en mindre mängd tallbarr/vatten för att se att du tål att dricka tallbarrsvattnet.

Lägg en tallbarrskvist eller bara tallbarr i ett glas vatten och låt stå i ett par timmar. Drick två gånger per dag.

Här läste jag en artikel där en allergiläkare helt förkastade att tallbarr skulle kunna ha någon effekt på pollenbesvär. Istället rekommenderades allergimediciner som antihistaminer och kortison. Jag tycker det är en arrogant attityd mot patienter som har provat detta och faktiskt upplevt en kraftig förbättring. Det visar också på en ovilja att lära sig något nytt. Jag bara spekulerar i hur stora ekonomiska intressen som också ligger bakom. Allergimediciner är en stor inkomstbringande del för läkemedelsföretag.
Tallbarr är gratis och har inte de biverkningar som traditionella allergimediciner har. Det finns inget att förlora genom att prova.

Intressant är också att läsa om citronsyra och pollenbesvär. Den industriella citronsyran framställs bland annat med hjälp av mögelsvampen Aspergillus niger. Citronsyra börjar nu kopplas till överkänslighet och allergi.

Här är tre artikel som tar upp besvär från industriellt framställd citronsyra.

Ida blev frisk från sin pollenallergi

Hennes son blev frisk när citronsyran försvann

En artikel från Göteborgsposten

Även om det inte finns studier på detta så är det intressanta erfarenheter. Studier kostar pengar och pengar behövs ofta från läkemedelsindustrin. Självklart bekostas inte studier där det inte går att ta patent på resultatet. Det vill säga att kunna tjäna pengar på ett framställt läkemedel.

Marie

(Visited 5 585 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!